A whole new world.

Långa dagar!
Till skillnad från vad jag vanligtvis jobbar med så ska den bilden jag arbetar med nu ha en tredje dimension. jag bygger med boxar,cylidrar och linjer med okända egenskaper, och till sist så ska detta bli en båt hade jag tänkt!

Har aldrig suttit i ett 3D program innan, och är efter drygt fyra veckor helt förundrad över vad jag lyckats åstadkomma. Det är väldigt kul och intressant kurs måste jag säga! Och det ser ut att kunna bli riktigt fint slutresultat, om man bara tar sig tid att vara noggran. vilket jag försöker göra nu sista veckan.

(Tråkigt bara att kursen äger rum just nu, då jag inte vill vänta, utan bara ha sommarlov! :D


Bil jag hittade på internet, vet inte vad båten heter tyvärr,
eller vad fotografen heter:(
Båtsorten heter chinese Junk, för att formen är en aning "säckig"
Tycker själv att den efterliknar en drake!





Arbete på gång!
Det ska läggas till bakgrund och vatten.
vi får se hur det blir;)

Starkt begär.

Världens bästa böcker!

Hur mycket de än försöker med att få filmerna lika magkittlande och nervpirrande som böckerna med att lägga in en handfull vackra skådespelare, så kommer filmerna aldrig kunna mäta sig med böckerna. Som oftast.
enligt mig.

Även fastän jag är ett stort fan av bilder och att väcka olika känslor  och intryck med bild, så tycker jag aldrig att en annan bild kan tala lika mycket som en persons egen bild, en egen föreställning till hur personer eller världar ser ut.
Det är det jag vill kalla fantasi.

Att läsa en bok och ta in berättelsen, detta gör att man med sina egna bilder kliver in i den värld som beskrivs. Det är därför det är så svårt att göra film av böcker. Det är bara ett fåtal som kommer hålla med om att det är den världen de har läst om, eftersom alla far sina egna föreställningar om hur det ser ut.

Så istället för att ha en Edward i världen, så har alla sin egen döläckra bild av honom. Är inte det en lockande tanke ;)



Böckerna i serien Twilight av Stepanie Meyers
finns att köpa i box på de flesta bokshopsidor.
Detta var den billigaste jag hittade.

Den hamnar på önskelistan!


Osogashi-busy-fullt upp

Nu har det börjat packas och städas, för nu är det bara en vecka kvar!
på fredag börjar mitt sommarlov och det tänker jag spendera hemma i Göteborg med familjen. Och mellan att jobba och absolut inte syssla med skola så ska jag försöka hinna med lite mer bildgöra;)

Och för att inte alls syssla med det jag hade tänkt idag så har jag istället ritat lite.
En teckning som jag har haft liggande har nu fått lite färg.



blyerts och sedan promarkers.

Ha en fortsatt trevlig helg!^^
kram

Not another Emo girl

Kursen heter Digitalt bildskapande i 3D och den tar all kraft och koncentration jag har.
Att jobba i 3D studio MAX är helt nytt för mig, Men jag har bestämt att jag ska ge mitt yttersta av både tid och energi för att jag ska klara kursen och det med känslan att jag gjort mitt bästa!

Men sitt bästa kräver sin person och jag är alltid en massa trött när jag kommer hem sent på eftermiddagen efter skolan. o då har man fortfarande en del o göra i lägenheten!
Blev lite bestört när jag faktiskt märkte påsarna under ögonen i morse och bestämde mig för att gå o lägga mig tidigt ikväll...

O nu sitter jag här, strax innan tolv och ritar:P
För tänk om man skulle sminka över sina trötta påsar, undra hur man skulle se ut då?



Planen om extra sömn är om intet.



Självporträtt

Kurs i digitalt bildskapande, Illustrator uppgift.

Självporträtt i adobe Illustrator.






Slutresultatet!

Efter många om och men så fick jag förklara mig själv klar.
Första gången jag har varit inne och jobbat ordentligt i programmet så måste säga att jag blev riktigt nöjd!

Testade också ett nytt instrument till datorn, nämligen ritplattan.
Som vänsterhänt så fungerade det mycket bättre att använda pennan till att rita på datorn:)



The painted Lady


Is this a painting of a lady?


Or just a painted Lady...



Konstnären heter Alexa Meade och är uppmärksammad då hon jobbar med de tredimensionella planet och lurar de tvådimensionella. Hon målar sina modeller med färg som om de hade varit målade på en vanlig canvas.
Så när de sitter helt stilla så skapas Illusionen av en 3D tvådimensionalitet, vilket är totalt förvirrande.

Man kan inte låta bli att tycka att det blir riktigt häftigt!

Kolla in hennes portfolio.




Hade varit underbart!

Hittade något idag som kom att bli en sak jag önskar mig få uppleva någon gång^^

En natt på det Japanska spat Yasuragi i Stockholm.
Tänk dig att få lite massage, få bada i en varm utomhuskälla. Att få gå omkring i en Yukata och trätofflor och käka asiatiska rätter och dricka gott te. Och sedan somna på en Futon i ett rum med traditionella rispappersdörrar...



Tyvärr kommer inte ideen och min plånbok överäns, så därför får jag skriva upp det på önskelistan.



The trickster Loki


En blyertsteckning jag gjort till kursen retorik och berättarteknik. Jag skulle göra en metafor för asaguden Loke och valde att rita honom som en skata. Den tjuvaktiga skatan, i dramat nedan.
Avritad från referensbild.



Beautiful, intelligent and cunning.
maybe to intelligent for his oen good, they say. But for Loki, his beauty and his intelligence combined was his most dangerous weapons.
He used them often in his quest to make the lifes misarable for the other gods in Midgard. But almost as often as he caused the problems, he also solved them with the help of his clever tricks.

One night, Loki was asked by Oden to bring him Feryas necklace. Oden did not like the way that Freya had "earned" the jewelry in the first place, so he decided that he would punish her by taking it from her.
So Loki was told to do the dirty work...
No man could enter Freyas chamber, if she did not approve of it. It was one of her powers, and she had cast that spell on her room so no one could enter uninvited. But Loki had one trick up his sleeve to. His power of change did able him to take any form of an living creature, size and gender. So he transformed himself into a fly, and snuck in throu a tiny hole in the door. When at the bed, he transformed into his favorite form. A Magpie. With his beak he successfully removed the necklace from the goddesess neck.
Beautiful, intelligent and cunning. both good and evil. in the dark as well as the light. He flew into the night,
with the goddesess necklace in a firm grip within his magpie claws.


Mig som jag.



Hej jag heter Louise och jag bor och studerar i Eskilstuna för tillfället och läser Informativ illustration på Mälardalens Högskola. Jag är nu i slutet på mitt första år, och räknar med två år till i i gnällbältet innan utbildningen är slut och jag flyttar hem till gamla goa Göteborg igen.
Missuppfatta mig inte, Eskilstuna har visat sig vara en mysig liten stad och jag trivs rätt bra i dess liiite nordligare klimat och fristadsliga folk;)

Jag är en glad tjej på 20 som vill livnära mig på mitt intresse att rita och måla. Jag har förstått att det blir svårt att leva på att vara konstnär, så jag har valt att lite fint kalla mig illustratör, även fasst jag tycker att skillnaden är näst intill obefintlig. Kul har jag, och det är huvudsaken!

Har haft många anledningar till att skapa en blogg, Både att det kan vara kul för min familj och mina vänner runt om i landet att se lite om vad jag har för mig, och för mig själv för att samla mina tankar och ideer på ett ställe. Men såklart så är vem som helst välkommen att läsa och kommentera mina inlägg.
Och jag tar mer än gärna emot tips eller kommentarer på mina bilder som jag lägger upp!

inspiration, tankar, bilder, tips, eller bara om vad jag gör idag, Det är vad min blogg kommer att handla om.
^^



Sätt färg på din dag


Här är lite bilder från en av mina favoritillustratörer på Deviantart.com
- Hellobaby -
Bara älskar stilen då det är snirkliga mönster och många detaljer.Gillar också maneret då det är till största delen linjeteckning, med en svag färgton i. Och eftersom jag har svårt för färg så är det väll så jag får börja;)












RSS 2.0